Cum să Creați un Lean Canvas

Planul de afaceri perfect este un mit. Scopul lui este de identifica un plan de realizare a ideii înainte de a pierde toate resursele. Nu elaborați doar ideea și uitați de ea ca de un raport de 20 de pagini. Construiți ipoteze, ieșiti in teren, și testați ideea dvs.

Bine ați venit la Lean Canvas!

Lean Canvas RO

1) Listați probleme 1-­‐3 aveți nevoie pentru a rezolva. Începeți de la problemă și întrebați‐vă de cinci ori de ce exista aceasta problemă. De exemplu, trebuie de facut curat în casa mea azi, dar n­‐am timp. De ce? Nu vreau casa mea să fie murdară. De ce? Se poate crea un miros dezgustător. De ce? Este jenant dacă ar veni oaspeții. De ce? Se creează disconfort mare pentru mine. De ce? Am o reputație de a susține printre colegii mei. Produsele/serviciile pot fi considerate angajații consumatorilor pentru executa sarcina de rezolvare a nevoilor. Determinați care este sarcina produsului/serviciul dvs. Analiza alternativelor existente pe piață este esențială. Cum sunt aceste probleme rezolvate azi? Găsiți o modalitate de a îmbunătăți procesele actuale.

a-messy-room

2) Segementarea Consumatorilor. Acest element conduce Lean Canvas­‐ul. Este important ca la începutul să identificați cine vor fi consumatorii ideali. Nu aveți posibilitatea să atrageți toată lumea. Dacă aveți mai multe segmente de consumatori identificați‐le, prioritizați‐le, și creați mai multe Lean Canvas‐uri concentrându‐va nevoile individuale ale fiecăruia.

3) Alegeți cel mai puternic segment de consumatori.

generational-management-cartoon

4) Începeți constructia Lean Canvas‐ului. Primele elemente de analiză sunt casetele problemei și a segmentării consumatorilor. Țineți minte că pentru orice produs/serviciu există consumatori și utilizatori. Și sunt diferiți! Consumatorii plătesc pentru produs, în timp ce utilizatorii nu plătesc. Primul client este consumatorul care are cea mai mare nevoie de produs.

5) Soluție, Propunere de Valoare Unică, Fluxuri de Venituri.

A găsi cea mai bună soluție nu este obiectivul afacerii atunci când se utilizeaza Lean Canvas. Cel mai important este faptul că se concentrează pe construirea unui produs minim viabil (PMV), care este cea mai mică soluție care asigură valoare pentru consumatori. Dacă vreți să contruiți o sală de gimnastică pentru alpinism, ați putea începe cu construirea unui model portabil realizat din lemn pe care­‐l puteți configura la parcul local. Determinați consumatorii, cât de mult ar plăti pentru PMV, și să decideți cele mai importante caracteristici ale produsului, bazate pe acest test.

rock-climbing-cartoon

Cu Propunere de Valoare Unică (PVU), lupta inițială este înțelegerea consumatorilor și trebuie să fie bazată pe problema dvs. # 1. PVU este o demonstrație care permite consumatorii să simta beneficiile după care să înceapă utilizarea produsului. Astfel încât să fie foarte clar ce reprezintă. O formulă bună de a utiliza: estimarea rezultatului dorit al consumatorilor + perioada specifică de timp + abordarea obiecțiilor. De exemplu, pizza proaspătă și fierbinte la usa dvs. în 30 de minute sau devine gratuită. Lucrați pe conceptul de nivel înalt care este o analogie de la X la Y a produsului la ceva deja existent pe piață. Un exemplu relevant ar fi Odnoklassniki la început era un fel de Facebook în Moldova. Conceptul de nivel înalt ajută la construirea înțelegerii produsului și generează transmiterea mesajului despre produs de la om la om “word of mouth”.

c9ad6e59be

Fluxuri de venituri răspunde la întrebarea “cum veți evalua oferta dvs?” Avem două sticle de apă. Una costa $1 și celălălta costă $3. Răspundeți la ambele întrebări în calitate de consumator: 1) care produs este mai bun? Prețul definește calitatea produsului în mintea consumatorului, 2) pe care o alegeți? Stabilirea prețurilor separă consumatorii, relativ cu alternativele existente. În toate industriile sunt prețuri de reper pe care consumatorii trebuie să le cunoască. Produsul/serviciul dvs. trebuie să fie poziționat în considerație de acestea. Să stabiliți pretul este simplu. Selectați prețul care se potrivește din ipotezele în baza testării cu primii clienți.

6) Canalele. Calea către consumatorii dvs. Există două seturi de canale: ieșire și intrare. Canalele de ieșire vă poate ajuta la lansarea procesului de învățare. Exemplele includ: crearea unei liste de contacte personale, cereți timp pentru a va prezenta produsele, scanarea listelor și transmiterea prin poșta electronică, contactarea cititorilor dvs. din blog, social media, Google AdWords, sunați oameni necunoscuți, participarea la evenimente. Canale masurabile de intrare ar fi prin intermediul content marketing, publicitate, angajarea unor specialiști pe vânzări, obținerea referințelor, etc. Scopul este de a descoperi mixul corect de strategii pentru produsul/serviciu dvs.

7) Structura costurilor răspunde la întrebarea, “dacă vă permiteți afacerea?” Costuri fixe (de exemplu, arenda) și costuri variabile (de exemplu, materialele). La această etapă este mare șansă de eroare, dar costurile merită a fi prognozate. Găsiți pragul de rentabilitate pentru produsul/serviciul dvs. , care este atunci când veniturile minus costurile pentru producator a unei cantitați de produse sau servicii este egală cu zero. Structura costurilor trebuie să coincidă cu indicatorii cheie. În esență, dacă doriți să aveți un produs de 5 milioane dolari după un an, veniturile minus costurile trebuie să fie egale sau mai mari de 5 milioane de dolari. Determinați cât de mulți consumatori va trebui să aveti ca să treceti de prag.

lei

8) Indicatorii Cheie. Cifrele indică dacă produsul/serviciul este performant. Există două tipuri de valori de a fi luate în considerare: 1) acțiune cheie pentru consumatori care duce la valoare. Exemplu, un consumator descărca produsul dvs. 2) indicatorii de succes este modul în care definim succesul. Acest lucru ar putea fi o țintă de venituri, numărul de consumatori dobândiți sau impactul global al produsului/serviciului. Feriți-vă de indicatorii de vanitate, care sunt indicatori care fac sa vă simtiți bine, dar nu indică de fapt progres. De exemplu, descărcările consumatorilor generează venituri, astfel încât numărul de utilizatori nu este la fel de imperativ.

9) Avantajul neloail se ridică întrebarea, “cum se va apăra produsul sau serviciul dvs. împotriva concurenților? ” Nu este întotdeauna un succes de a fi primul intrat în industrie. Apple, Google și Facebook n­‐au fost și au câștiga destul de bine. Ele sunt cunoscute sub numele de “cei care s‐au ajustat rapid”. Ei au învățat de la concurs și au comercializat produsele și serviciile lor pentru a se ajusta la nevoile consumatorilor în industriile lor. Un avantaj neloial este ceva care nu poate fi ușor copiat sau cumpărat. Exemplele includ: informații din interior , autoritate personală, echipă puternică, relațiile existente cu consumatorii, efectele unei rețele mari, trafic organic (SEO), brevete, valorile de bază. Acestea, de asemenea, nu sunt neapărate evidente sau trebuie să fie decise de la început. A crea o poveste despre un avantaj neloail și să‐l lași în continuu să se dezvolte.

Cel Mai Important Aspect: Când finisați Lean Canvas prima dată trebuie să-l testați cu clienții reali. Dupa care modificați de multe ori Lean Canvas și  să-l imbunătățiți mai departe.

Vă mulțumesc Ash Maurya pentru acest model de afaceri, Lean Canvas! Să ințelegeți în limba engleză întrați-vă pe http://www.leanstack.com și vă uitați acest film, mai jos.

Aveți Intrebări?

Contactați-­mă: patrickmiller14@gmail.com sau pe LinkedIn: Patrick V. Miller

Advertisement

One thought on “Cum să Creați un Lean Canvas

  1. Va multumesc din suflet pentru articol, si va doresc mai multe realizari in viata.
    Cu cat mai multe articole de acest gen vom avea, cu atat mai prospera ne va fi viata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s